Martijn Perk
Welkom

Welkom op de website van Martijn Perk: een ecoloog met praktische oplossingen; ervaring met planten, vogels, zoogdieren en gegevensverwerking met gis & databases (ook via internet).

Op deze site vindt u, naast onderstaande nieuwsberichtjes, ook 'artikelen' met uitleg over Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid/haaruitval), samenvattingen van mijn afstudeeronderwerpen en een enkel opvallend ecologisch iets dat ik onderweg tegenkom.

Software
Nieuw uiterlijk voor mijn site
Omdat er enkele technische problemen waren, heb ik gelijk de kans gegrepen om mijn website een facelift te geven. Mogelijk werken enkele kleinigheden nog niet zo goed als ze zouden moeten werken.

Mocht u een storend probleem op mijn site tegenkomen, dan stel ik het op prijs als u dit aan mij door zou willen geven via het contactformulier of via het info-mailadres van deze website. Excuses voor het ongemak en eventueel bedankt voor de moeite!

Nieuws
Nieuw leven inblazen
Tot mijn verbazing heb ik al 2 jaar niks op mijn eigen site gezet! Waarschijnlijk was ik te veel bezig met werk, Facebook, LinkedIn of bijvoorbeeld fietsen als training voor de Roparun... Tijd voor nieuw leven in mijn eigen website!

Afbeeldingen
BBC: Life, aflevering 5 'Birds'
Ook vanavond was er een programma op tv met daarin de Kaapse Jan van Gent: Life van de BBC, aflevering 5 'Birds'. Zelfs het eiland waar ik ben geweest in Zuid-Afrika was te zien: Malgas Island

Op dit filmpje op YouTube†zie je van tijdstip 29:20 tot 34:13†een stukje over Pelicanen en Kaapse Jan van Genten, op 31:16 landen de Pelicanen op een plek waar ik ook gelopen heb... (misschien zelfs†letterlijk)

(De eerste 11 foto's in dit Picasa-album†zijn op Malgas gemaakt.)

Afbeeldingen
BBC: Natures Great Events over o.a. de Kaapse Jan van Gent
Net zag ik op Nederland2 een aflevering van Natures Great Events van de BBC: deel 4 van 6: The Great Tide, over sardines die door o.a. Kaapse Jan van Genten werden opgevreten. Natuurlijk ben ik dan even aan de buis gekluisterd, omdat ik†een doctoraalonderwerp aan deze vogel heb gedaan. Gelukkig staat de serie ook op YouTube.

Software
SEO en regeltje onder (werk)e-mails
Op Koenders-Partners.nl zijn er nu mens- en zoekmachinevriendelijkere urls, met daarin de paginanaam en de extensie 'html'.
Dit heb ik meteen toegepast op een regeltje dat binnenkort onder alle e-mails van mijn collega's en mij komt:

 †Laat u onze ecologen de bomen voor printpapier inventariseren?

De boom heeft een link naar de ecologiepagina van de website...

Journaal
Cursus herkenning potentiŽle vleermuiswaarden

Hoe kun je tijdens een ecologische quickscan bepalen of er ergens vleermuizen zitten? Dit heb ik uitgelegd gekregen tijdens de erg interessante cursus herkenning potentiŽle vleermuiswaarden, die we kregen van de Zoogdiervereniging.


Journaal
Auto
Sinds kort hoef ik geen auto†meer te lenen van een collega voor werk buiten de deur, ook hoef ik niet meer door mijn broer of zus opgehaald te worden als we naar onze ouders te gaan (of erger: met het openbaar vervoer)... ik heb namelijk een lease-auto! Het is een lichtgrijze Skoda Fabia Combi Greenline (met 14% bijtelling).

Journaal
Vast contract
Per 1 februari 2009 kwam ik in dienst bij Koenders & Partners. Na twee maal een half jaarcontract, heb ik op mijn beoordelingsgesprek te horen gekregen dat ik mag blijven... per 1 februari dit jaar heb ik een vast contract!

Journaal
Als ecoloog aan het werk
Hopelijk wordt het een zonnige herfst en winter, want er komen steeds meer en steeds grotere ecologie-projecten bij ons binnen. Afgelopen week zijn we al op 'excursie' naar de biesbosch geweest, als voorbereiding op ecologische begeleiding!
Straks begeleid ik dat zowel op het gebied van ecologie als via software! Ik ben namelijk ook bezig met het maken en ondersteunen van een projectregistratie-systeem (database-applicatie).

Nieuws
Vogeltjes kijken aan de andere kant van de Lek
Sinds ik in Lopik ben komen wonen heb ik uitgekeken naar het moment dat ik ook eens aan de andere kant van de Lek kon om daar vogels te gaan kijken. Daar is namelijk het gebied dat o.a. bekend is van de gezenderde purperreigers.
Afgelopen weekend ben ik in het†veerbootje gestapt...

Software
AutoCAD en Access
Wat ik nou eigenlijk doe bij mijn nieuwe baan? Om te beginnen heb ik een cursus AutoCAD (zelfstudie) gedaan en ben ik†tekeningen aan het maken voor bij allerlei rapporten: van o.a. asbestinventarisaties en bodemonderzoek.

Als procesanalist ben ik†bezig met het ontwikkelen van Access-applicaties, voor bijvoorbeeld projectbeheer, 'customer relations management', maar vooral†programma's†zodat bepaalde certificeringseisen worden gewaarborgd.

Copyright © 2013
    Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2017 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.     login